image

Naast eindeloze mogelijkheden die de diverse sectoren in Texas bieden voor de start of groei van uw bedrijf in de V.S., is het zeer aangenaam om in Texas te wonen en te werken.

Lage kosten

In Texas betaalt de werknemer geen persoonlijke inkomstenbelasting en zijn de costs of living aanzienlijk lager dan in andere staten.

De lichte regulering, het ontbreken van vennootschapsbelasting en lage organisatiegraad zorgt ervoor dat het eenvoudiger en goedkoper is om een bedrijf te hebben in Texas.

Utiliteiten zoals gas, water en elektriciteit kennen ook een laag prijskaartje, aangezien Texas een eigen power grid heeft en de olie en gas nog steeds in Texas zelf uit de grond komt.

Vanwege de grote hoeveelheid beschikbaar land is de prijs van onroerend goed laag. En in dat relatief goedkope huis kan met een gerust hart aan meeverhuizende familie onderdak geboden worden.

 

Texas is geliefd

clip_image002

Volgens de jaarlijkse publicatie van America’s Fastest Growing Cities van Forbes Magazine, bevinden zich 6 van de top 20 grootste steden in Texas. Voor deze lijst zijn steden meegenomen met een inwoneraantal vanaf 500.000. Eveneens blijkt uit een rapport van Census Bureau dat Texas een thuis biedt aan 5 van de 11 snelst groeiende steden in de V.S. in 2016, met Austin als de #1 groeier. Veel mensen verhuizen naar Austin; er was een populatiegroei van 3,15% gemeten in 2016 en een 3,28% groei aan banen. Daarnaast bevinden zich ook 5 van de 8 steden met de grootste groei aan inwoners in absolute getallen in Texas: Houston, San Antonio, Dallas, Fort Worth en Austin.

 

clip_image004

 

Volgens Chief Executive Magazine, verkiezen leiders staten met minder wet- en regelgeving en overheidsbemoeienis boven staten die dat wel hebben. Het tijdschrift ondervroeg 513 CEO’s om voor hen bekende staten te rangschikken naar de mate waarin deze staten een ondernemersvriendelijk klimaat hebben op het gebied van belasting, wet- en regelgeving, beschikbaarheid en geschiktheid van werknemers en de leefomgeving (kosten van levensonderhoud, onderwijssysteem en de plaatselijke houding t.a.v. bedrijvigheid). Texas is voor 12 jaar achter elkaar verkozen tot de #1 staat om zaken te doen.

 

Hoe komt het dat Texas in staat is om zo lang aantrekkelijk te blijven voor het zakenleven?

Daar zijn meerdere redenen voor. Een van de redenen is de pro ondernemerschap en groeibeleid van de staats politici. Het motto is om Texas te behouden als ‘the beacon of opportunities’. Zakelijke en politieke leiders in Texas kennen het belang van dit motto. Nadat Govenor Abbott aan zijn dienstperiode begon heeft hij de ondernemersvriendelijke cultuur van Texas verder geïntensiveerd. In Texas werken ondernemers en beleidsmakers hand in hand samen om een open markt te creëren waarin het bedrijfsleven kan bloeien en groeien. Govenor Abbott heeft diverse keren gebruik gemaakt van het Texas Enterprise fund als een ‘deal closing fund’ om zo nieuwe banen, investeringen en bedrijvigheid aan te trekken voor de staat. Dit ‘deal closing fund’ maakt het voor beslissers in organisaties een stuk aantrekkelijker om (een deel van) het bedrijf naar Texas te verhuizen. De aantrekkelijkheid voor deze ‘lone star state’ wordt niet alleen beïnvloed door wetgeving en belastingregels, maar ook wanneer men kijkt naar de migratie die plaatsvind tussen de staten en slimme, ondernemersvriendelijke beleidsbesluiten. Zo zijn er heel veel belastingbetalers die hun woonplaats hebben ingeruild voor een nieuwe woonplaats in Texas in de afgelopen Jaren. In 2015 verhuisden bijna een half miljoen personen naar Texas. Een andere reden waarom Texas aantrekkelijk gevonden wordt ligt in de industriële diversificatie (link towards article on sectors) die Texas de laatste tientallen jaren heeft doorgevoerd. Op deze wijze is Texas in staat om de dalende opbrengsten uit de olie- en gasindustrie als gevolg van de dalende olieprijzen, op te vangen.

 

Tech

clip_image006

Van oudsher zijn Silicon Valley en Seattle de tech mecca’s voor de V.S. Dit is echter veranderd in de afgelopen 2 decennia. Steeds meer bedrijven die eerst keken naar een geschikte bedrijfslocatie aan een van de twee kusten van de V.S. overwegen nu om gebruik te maken van de logistieke- en kostenvoordelen die Texas met zich meebrengen. Een goed voorbeeld hiervan is het metropolisch gebied van Dallas, waar een groeiend aantal grote bedrijven besluiten om hun bedrijfsvoering te lokaliseren. Zo is Toyota midden in het proces om hun hoofdkantoor en 4000 banen van Torrance, Californië te verhuizen naar Plano, Texas in 2017. Er zijn veel meer werknemers dan verwacht die vrijwillig hebben aangegeven mee te willen verhuizen naar Texas, aangezien de werknemers ontdekten welk type huis ze kunnen kopen in Texas in vergelijking met Californië.

 

Vergelijk de cost of living

De cost of living index (kosten voor levensonderhoud) zoals berekend door de Council for Community and Economic Research en gepubliceerd door PayScale, geeft een beeld hoe groot de verschillen in kosten voor levensonderhoud zijn. Wij hebben Austin Texas vergeleken met ander technische hubs zoals Boston, Chicago, New York City, San Francisco en Seattle. De cost of living index is gebaseerd op de volgende categorieën: Boodschappen (Groceries), Onderdak (Housing), Utiliteiten (Utilities), Transportkosten (Transportations) en Gezondheidszorg (Health Care). Ter illustratie: de totale levensonderhoud kosten is 45% lager in Austin in vergelijking met Boston en 131% lager in vergelijking met New York City.

 

Overall Cost of living index
 

Compared to …

Austin

Boston

clip_image007 45%

Chicago

clip_image008 24%

NYC

clip_image009 131%

San Francisco

clip_image010 72%

Seattle

clip_image008[1] 31%

 

Of het nu gaat om boodschappen, de huizenprijzen, utiliteiten, transport of gezondheidszorg, Austin – en met Austin, Texas, biedt de meest economische opties om een bedrijf te beginnen in de V.S.