Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies  


Juli 2018 | Locatie: Den Haag


Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) misschien interessant voor u.

Lees meer
 
July 30, 2018 Categories: Economy

De enige manier van wederopbouw na Harvey is in gezamenlijkheid  


3 Mei 2018 | Een bericht van Houston Chronicle, Henk Ovink


Toen Harvey kwam, toonde het alle kwetsbaarheden van Houston: de infrastructuur, de natuur en de mensen.

De Nederlander Henk Ovink, auteur van dit artikel, is deel van een cultuur die al meer dan duizend jaar te maken heeft met water. Hij noemt de Nederlandse koning, die nu een gerespecteerde wereldwijde waterleider is, als een goed voorbeeld van het Nederlandse water beheer. Foto: Michael Cialago / Associated Press

Lees meer
 
May 07, 2018

The Dutch bij de Offshore Technology Conference (OTC) 

40 jaar toonaangevend in de offshore

April 2018 | Locatie: Houston


Terwijl de OTC eindigt, kijken we terug op een andere waardevolle Nederlandse aanwezigheid op 's werelds grootste offshore olie- en gasconferentie. We hadden interessante ontmoetingen met andere landen, autoriteiten in Houston en bedrijven welke een vervolg zullen krijgen.

Lees meer
 
May 07, 2018

Koningsdag Houston 

Een feestelijk succes

27 April 2018 | Locatie: Houston


Koningsdag 2018 is voorbij en we willen iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Dit jaar was de tweede keer dat we het georganiseerd hebben en we hopen op lange traditie.

Lees meer
 
April 30, 2018

Het Coastal Flood Risk Reduction Program: vijf jaar studenten uitwisselingen tussen Nederland en Texas  

Samen leren en groeien

 Maart 2018 | Locatie: Texas


Het Coastal Flood Risk Reduction Program is een Amerikaans-Nederlands samenwerkingsverband voor onderzoek en onderwijs dat in 2012 is gestart en vervolgens is geformaliseerd in  2014 dankzij een grote subsidie van de National Science Foundation.

Lees meer
 
April 19, 2018

Ambassadeur Henne Schuwer bezoekt Texas 

Leren van Texas en de Nederlandse kennis verspreiden

Maart 2018 | Locatie: Texas


 

Onze ambassadeur Henne Schuwer kwam niet alleen naar Texas om de Nederlandse aanwezigheid bij SXSW te bekijken. Hij was ook naar Houston gekomen om te horen hoe Houston zich heeft hersteld van een ramp als Harvey en op hulp aan te bieden ter voorkoming van een nieuwe overstroming. 

Lees meer
 
April 13, 2018

South by Southwest 2018 

Creativiteit en innovatie in het hart van Texas

Maart 2018 | Locatie: Austin


We hebben wederom genoten van alles wat South by Southwest te bieden heeft. Nederland is onlangs onderscheiden door Business Insider als  derde beste land voor startups.

Lees meer
 
April 13, 2018

Medische fact finding missie 

Leren en kansen vinden!

Voorjaar 2018 | Locatie: Houston 


Onze partners, Peter Post en Mieke Flierhuis, van de Task Force Health Care zijn begin maart naar Texas gekomen, om samen met het NBSO, tijdens een fact finding missie alles te leren over de ins en outs van de life science and health sector in Texas. We hebben verschillende leiders uit alle facetten van de industrie ontmoet, waaronder de Texas Health and Human Services Commission en belangrijke ziekenhuizen zoals MD Anderson, Memorial Hermann en Houston Methodist.

Lees meer
 
April 13, 2018

De balans opgemaakt na Harvey 

Wat kunnen we doen?

6 december 2017 | Een bericht van Houston Chronical, David Hunn and Ryan Maye Handy


Nadat orkaan Harvey de regio van Houston letterlijk heeft overstroomd, kwamen de vragen: wat kunnen we doen om dit in de toekomst te voorkomen? Hoe kunnen we onze regio beter beschermen?

De Houston Chronicle organiseerde een open forum dat bezocht werd door ruim 500 betrokken mensen. In deze bijeenkomst zijn vele opties geopperd. De twee meest van belang zijnde oplossingen die naar voren kwamen zijn:‚Äč

Lees meer
 
December 29, 2017 Categories: Texas Water

De groepsvordering (class action) in het Nederlands recht 

Een paar praktische inzichten

Donderdag, 26 oktober 2017 | Locatie: NBSO


Samen met Houthoff heeft NBSO een lunchbijeenkomst georganiseerd over de praktische aspecten van het Nederlandse systeem van groepsvorderingen (class action) en de gevolgen daarvan voor dergelijke vorderingen in de Verenigde Staten. Nadat Harvey Houston heeft getroffen, wordt het duidelijk dat er een verhoogd risico bestaat voor Amerikaanse en internationale bedrijven om betrokken te raken in een class action. Albert Knigge, directeur van Houthoff, is gespecialiseerd als verdediger in dergelijke geschillen. Tijdens de bijeenkomst heeft hij de dreigingen maar ook kansen besproken van de groepsvorderingen volgens Nederlands recht.

Lees meer
 
December 20, 2017 Categories: Juridisch
Page 1 of 7 1 2 3 4 5 6 7 > >>