Leren van Texas en de Nederlandse kennis verspreiden

Onze ambassadeur Henne Schuwer kwam niet alleen naar Texas om de Nederlandse aanwezigheid bij SXSW te bekijken. Hij was ook naar Houston gekomen om te horen hoe Houston zich heeft hersteld van een ramp als Harvey en op hulp aan te bieden ter voorkoming van een nieuwe overstroming. 

Hij sprak ook met verschillende hoge functionarissen in Texas, waaronder gouverneur Greg Abbott en burgemeester Sylvester Turner van Houston. Het gesprek met de gouverneur ging over het versterken van de economische banden tussen Texas en Nederland. Ze bespraken onder andere over het belang van de landbouw voor zowel de economie. En hoe landbouwgrond gebruikt kan worden ter voorkoming van nieuwe overstromingen na de orkaan Harvey.

De ambassadeur sprak met meerdere mensen over het herstel na hurricane Harvey. Tijdens zijn verblijf in Houston had hij een gesprek met burgemeester Sylvester Turner en het kantoor van de ‘recovery czar’. Hij ontmoette ook Bill Merrel, Sam Brody van Texas A & M Galveston en Bob Mitchel (Bay Area Houston Economic Partnership) om te praten over de bescherming  van de kust. Hij ontmoette ook Bob Harvey, president van het Greater Houston Partnership om te horen hoe het bedrijfsleven met Harvey omgaat.

April 13, 2018

Comments