Het Coastal Flood Risk Reduction Program: vijf jaar studenten uitwisselingen tussen Nederland en Texas  

Samen leren en groeien

 Maart 2018 | Locatie: Texas


Het Coastal Flood Risk Reduction Program is een Amerikaans-Nederlands samenwerkingsverband voor onderzoek en onderwijs dat in 2012 is gestart en vervolgens is geformaliseerd in  2014 dankzij een grote subsidie van de National Science Foundation.

Lees meer
 
April 19, 2018

Ambassadeur Henne Schuwer bezoekt Texas 

Leren van Texas en de Nederlandse kennis verspreiden

Maart 2018 | Locatie: Texas


 

Onze ambassadeur Henne Schuwer kwam niet alleen naar Texas om de Nederlandse aanwezigheid bij SXSW te bekijken. Hij was ook naar Houston gekomen om te horen hoe Houston zich heeft hersteld van een ramp als Harvey en op hulp aan te bieden ter voorkoming van een nieuwe overstroming. 

Lees meer
 
April 13, 2018

South by Southwest 2018 

Creativiteit en innovatie in het hart van Texas

Maart 2018 | Locatie: Austin


We hebben wederom genoten van alles wat South by Southwest te bieden heeft. Nederland is onlangs onderscheiden door Business Insider als  derde beste land voor startups.

Lees meer
 
April 13, 2018

Medische fact finding missie 

Leren en kansen vinden!

Voorjaar 2018 | Locatie: Houston 


Onze partners, Peter Post en Mieke Flierhuis, van de Task Force Health Care zijn begin maart naar Texas gekomen, om samen met het NBSO, tijdens een fact finding missie alles te leren over de ins en outs van de life science and health sector in Texas. We hebben verschillende leiders uit alle facetten van de industrie ontmoet, waaronder de Texas Health and Human Services Commission en belangrijke ziekenhuizen zoals MD Anderson, Memorial Hermann en Houston Methodist.

Lees meer
 
April 13, 2018