De balans opgemaakt na Harvey 

Wat kunnen we doen?

6 december 2017 | Een bericht van Houston Chronical, David Hunn and Ryan Maye Handy


Nadat orkaan Harvey de regio van Houston letterlijk heeft overstroomd, kwamen de vragen: wat kunnen we doen om dit in de toekomst te voorkomen? Hoe kunnen we onze regio beter beschermen?

De Houston Chronicle organiseerde een open forum dat bezocht werd door ruim 500 betrokken mensen. In deze bijeenkomst zijn vele opties geopperd. De twee meest van belang zijnde oplossingen die naar voren kwamen zijn:‚Äč

Lees meer
 
December 29, 2017 Categories: Texas Water

De groepsvordering (class action) in het Nederlands recht 

Een paar praktische inzichten

Donderdag, 26 oktober 2017 | Locatie: NBSO


Samen met Houthoff heeft NBSO een lunchbijeenkomst georganiseerd over de praktische aspecten van het Nederlandse systeem van groepsvorderingen (class action) en de gevolgen daarvan voor dergelijke vorderingen in de Verenigde Staten. Nadat Harvey Houston heeft getroffen, wordt het duidelijk dat er een verhoogd risico bestaat voor Amerikaanse en internationale bedrijven om betrokken te raken in een class action. Albert Knigge, directeur van Houthoff, is gespecialiseerd als verdediger in dergelijke geschillen. Tijdens de bijeenkomst heeft hij de dreigingen maar ook kansen besproken van de groepsvorderingen volgens Nederlands recht.

Lees meer
 
December 20, 2017 Categories: Juridisch